Продажба на Апартаменти в комплекс Падалото
** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE ** ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Природни Забележителности

Padaloto.com > Ски Комплекс Падалото
Природа и забележителности Пампорово и ски комплекс Падалото

  Природа
 

СМОЛЯНСКИТЕ ЕЗЕРА
Седемте Смолянските езера са искрящите очи на Родопите. Те са живописно разположени на няколко тераси, заобиколени от смърчови гори. В езерата се отразяват зелените хълмове и им придават загадъчен тъмнозелен цвят. Най-високото, но и най-дълбоко езеро е наречено Мътното (4,5 м).

ТРИГРАДСКОТО ЖДРЕЛО
С отвесните си мраморни късове, между които се бунтува Триградската река, ждрелото е една от най-внушителните забележителности на Родопите. Основната му част се простира на 2-3 км по протежението на реката. На места скалите на каньоновидното ждрело достигат височина от 250м.

ПЕЩЕРА ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО
Недалеч от Смолян, вследствие на пропадане на земни пластове, се е формирал един от уникалните природни феномени на Родопите. Пропастната пещера Дяволското гърло. В нея се намира огромна подземна зала с размери приблизително 10 на 30 м, както и един от най- високите и красиви подземни водопади в Европа – 42 м. Според легендите пещерата е вход към подземното царство, където митичният Орфей е търсил своята Евридика.

ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ
Този скален феномен, известен с името Ел Кюприя, най-вероятно е образуван от срутване на пещера при земетресение. Разположен е на течението на р. Айдарско дере, в близост до рида Чернатица. Времето и естествените атмосферни процеси са изваяли в мраморните скали два уникални и внушителни скални моста. По-големият е широк 12-15 м, дълъг 96 м, с отвесен отвор - дълбок и широк около 44 м. Вторият мост е дълъг около 60 м и се извисява на над 200 м.

БУЙНОВСКОТО ЖДРЕЛО
Буйновската река кръшно извива снага в живописни вирове и водопади. Тук упоритата водна стихия е създала една от най-величествените форми в Родопите – Буйновското ждрело. От двете страни на реката са надвесени високи варовикови скали, които на места се приближават само на няколко метра. Мястото, където скалите почти се допират, е наречено Вълчи скок.

ПЕЩЕРА УХЛОВИЦА
Една от най-древните пещери в Родопите, на 3 км от село Могилица. Тя приютява множество дендритни образувания с формата на морски корали. Красотата й се допълва от истинска феерия от коралити и хеликтити. Седемте красиви езера и каменните струи на летен водопад са финалните щрихи на тази брилянтна природна картина.

ЯГОДИНСКАТА ПЕЩЕРА
В горната част на Буйновското ждрело се намира Ягодинската пропастна пещера. Лабиринтът й се извива на 10 км, a галериите й са разположени на 5 етажа. Най-известна сред тях е голямата Новогодишна зала. Пещерата е позната с причудливите си скални образувания, формирани в продължение на стотици хиляди години – драперии, цевични сталактити, сталактони. Сред тях най-впечатляващи са изключително красивите пещерни перли.


Природа в ски комплекс Падалото

 
Продажба на луксозни апартаменти в Ски комплекс Падалото, Пампорово +359 (2) 491.11.90
За Фирмата
За Нас
Контакти
Партньорство с Нас
Обмяна на Линкове
Нашият Блог
Комплекс Падалото
Пътеводител
Галерия
Местоположение
Последвайте Ни
Facebook ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **
Twitter ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **
Copyright© 2009 НИВЕЛ ООД, Padaloto.com
 
Продажба на Апартаменти в комплекс Падалото. Ако търсите да купите луксозен апартамент в близост до Пампорово то вие сте попаднали на точното място.
Комплекс Падалото е разположен на площ от 5 600 кв.м., с обща застроена площ от 7 188 кв.м. включваща четири отделни сгради. Комплексът е проектиран в традиционен българския стил. Ние продаваме двустайни апартаменти от 50 кв.м. до 65 кв.м. и тристайни апартаменти от 120 кв.м всеки. По желание на собствениците се предлагат услуги по управление на собствеността или пълно сътрудничество с избрана от собствениците агенция за отдаване на притежавания апартамент под наем. Ски комплекса Падалото разполага с СПА център и фитнес зала.