Продажба на Апартаменти в комплекс Падалото
** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE ** ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Етнографски Забележителности

Padaloto.com > Ски Комплекс Падалото
Пампорово и ски комплекс Падалото

  Етнография
 

СМОЛЯН
Носещ името на древно славянско племе, градът съхранява майсторството на талантливите родопски строители. Можете да разгледате уникалните възрожденски сгради – Мерамовата, Пангаловата и Сариевата къщи и Али Бейския конак, в който е изградена костница. Градът приютява построения в началото на 18-и век мост на Черна река, както и най-големия планетариум в България.

с. ШИРОКА ЛЪКА
Това китно селце пази духа на възрожденската епоха и характерната за родопския край архитектура. По калдъръмените улички са накацали къщи със стари дървени чардаци, носят се кръшни момински песни, пресъздават се уникални български обичаи. Сред най-известните забележителности тук са Калайджийската, Григоровата и Богдановата къщи. Изключително интересен е етнографският музей, който се помещава в сградата на Згуровския конак.
Всяка година, в първата неделя на месец март в Широка лъка се провежда традиционния кукерски събор - "Песпонеделник“. Младите мъже от селото се обличат в специални костюми и маски, и обикалят из селото изпълнявайки обредни танци и ритуални сценки представящи борбата между доброто и злото.

ДЕВИН
От тракийско време този град е пазител на лечебната сила на водата и дарява отмора и здраве на своите гости. По количество на минералните извори градът няма еквивалент нито в България, нито на Балканския полуостров. Отличава се с красива природа и изключително здравословен климат. Хълмовете, изпъстрени с иглолистните гори, предпазват града от силните и студени северозападни ветрове. В близост има изграден ловен резерват, както и риболовен център.

с. МОГИЛИЦА
Селото се вие около река Арда. Известно е с красивите си възрожденски къщи, сред които със своите 221 прозореца, 86 врати и 24 комина се открояват Агушевите конаци, архитектурен и художествен паметник от национално значение. Доказателство за вещината на българските майстори са уникалното разположение, изключителните дърворезби и пъстротата на постройката.

ЗЛАТОГРАД
Това е най-южният град в Родопите, родно място на легендарния Дельо Хайдутин. Градът представлява уникален архитектурен резерват, където можете да се потопите в бита и традициите на българите от 18-и в. В него са съхранени над 120 архитектурни и археологически паметника, между които и най-древната църква, открита в Родопите. Тук се намира и единствената в България музейната сбирка на съобщенията.

с. СМИЛЯН
Едно от най-старите селища в Родопите. Разположено е на южните склонове на Кайнадинския рид, в долината на горното течение на река Арда. В селото се намира една от най-големите източноправославни църкви в Родопите. Спомен за превратната му история е старата Часовникова кула, построена от устовския дерибей.

с. МОМЧИЛОВЦИ
Селцето се намира в сърцето на Родопите, на 1 200 метра надморска височина. В него са запазени много от старите български занаяти като тъкачество, дърворезбарство и медникарство. Сред забележителностите в околността на особен туристически интерес се радват чудотворното Аязмо и църквата "Св. Св. Константин и Елена".


Пътеводител на ски комплекс Падалото

 
Продажба на луксозни апартаменти в Ски комплекс Падалото, Пампорово +359 (2) 491.11.90
За Фирмата
За Нас
Контакти
Партньорство с Нас
Обмяна на Линкове
Нашият Блог
Комплекс Падалото
Пътеводител
Галерия
Местоположение
Последвайте Ни
Facebook ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **
Twitter ** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **
Copyright© 2009 НИВЕЛ ООД, Padaloto.com
 
Продажба на Апартаменти в комплекс Падалото. Ако търсите да купите луксозен апартамент в близост до Пампорово то вие сте попаднали на точното място.
Комплекс Падалото е разположен на площ от 5 600 кв.м., с обща застроена площ от 7 188 кв.м. включваща четири отделни сгради. Комплексът е проектиран в традиционен българския стил. Ние продаваме двустайни апартаменти от 50 кв.м. до 65 кв.м. и тристайни апартаменти от 120 кв.м всеки. По желание на собствениците се предлагат услуги по управление на собствеността или пълно сътрудничество с избрана от собствениците агенция за отдаване на притежавания апартамент под наем. Ски комплекса Падалото разполага с СПА център и фитнес зала.